shein douanekosten
Deze website kan gelieerde links van het Amazon Affiliate-programma of andere gelieerde programma's bevatten.

Hoe werkt de Douane samen met SHEIN? [Hoe voorkom je gemakkelijk betalen]

Kan uw SHEIN-bestelling worden tegengehouden bij de Douane? Een zeer ongelukkig probleem, maar een probleem dat kan worden vermeden of geminimaliseerd, is de vertraging van uw bestelling bij de douane van uw land. In dit artikel vindt u informatie over hoe u deze situatie kunt voorkomen.

Auteur van het artikel: Olalla Mellado Editor en manager van trending digitale content.

Als u producten bestelt die in China zijn gemaakt in de SHEIN online winkel, moet uw bestelling door de douane gaan, aangezien u mogelijk inwoner bent van een ander land.

Als uw bestelling bij SHEIN vertraging oploopt door de douane, moet u een toeslag betalen, dus bestellen bij SHEIN is niet zo goedkoop als u aanvankelijk dacht.

Hoe de douane werkt met SHEIN

De douane is een internationale terminal op de grens tussen landen die de inkomende buitenlandse handel controleert en belastingen heft (ook wel douanerechten genoemd) op goederen waarvan de prijs een bepaalde limiet overschrijdt of die niet aan de regels voldoen (bijvoorbeeld als de inhoud komt niet overeen met de factuur).

In het geval dat u SHEIN-douane moet betalen, zal een van deze twee dingen zijn gebeurd:

- De inhoud van uw pakket komt niet overeen met de factuur.

- De prijs van uw pakket overschrijdt de minimumlimiet om het tarief te betalen.

Als u douane moet betalen, ontvangt u een bericht op uw mobiel dat u waarschuwt dat als u de bestelling wilt ontvangen, u douane moet betalen.

Vanaf 1 juli 2021 moet je de btw van je land betalen als je in de Europese Unie bent op de producten die je daarbuiten koopt, hoewel dit niets te maken heeft met de douane betaling, het is een belasting die zou moeten worden opgemerkt.

Deze btw heeft SHEIN aangekondigd dat het in hun platform zal worden opgenomen, dus we hoeven ons geen zorgen te maken. Als btw niet is inbegrepen, zijn het de rederijen die we moeten betalen om deze belasting te beheren.

Vermijd douane bij uw SHEIN-bestelling

SHEIN heeft geen controle over de specifieke rechten van elk land en is onderworpen aan de algemene voorwaarden van elk land. Met de tool voor het volgen van bestellingen van SHEIN kunt u zien dat uw bestelling is gecontroleerd door een douane-inspecteur, maar dit betekent niet noodzakelijk dat u douanerechten moet betalen.

Bovendien kan SHEIN uw bestelling in meerdere pakketten verdelen om douanecontrole te voorkomen. We zijn echter van mening dat het de moeite waard is om de optie te kiezen die het beste bij u past om uw verplichting op te lossen en kleding goedkoop te kopen.

Als u echter douanerechten op een SHEIN-bestelling wilt vermijden, zijn er verschillende oplossingen.

Betaal de douanekosten voor uw SHEIN-pakket

Als u in de Europese Unie woont en uw bestelling hoger is dan 150 euro, moet u verzekerings-btw betalen en SHEIN kan hier niets aan doen aangezien het de huidige wetgeving is.

Als u buiten de Europese Unie woont en uw bestelling wordt vastgehouden bij de douane en u geen tijd wilt verspillen, kunt u ervoor kiezen om vergoedingen te betalen. Dit tarief is een percentage van de bestelwaarde en is afhankelijk van de prijs van het product en het land waar je het koopt.

Vraag SHEIN om de plicht aan ons terug te betalen

SHEIN kan ons tussen 50% en 100% van de douanekosten betalen in het geval dat bestellingen daardoor worden opgehouden door de douane, dat wil zeggen dat ze de bestelling verkeerd hebben gemarkeerd met betrekking tot de inhoud ervan.

Als je bewijs hebt van de geclaimde douanerechten, kun je contact opnemen met SHEIN-ondersteuning en deze foto indienen om restitutie van douanerechten aan te vragen.

Deze douanerechten kunnen worden teruggestort op uw bankrekening of op uw SHEIN-portemonnee, maar de terugbetaling op uw SHEIN-portemonnee gaat het snelst.


De douane, hoewel ze goed van aard is, weerhoudt ons ervan om goedkope aankopen te doen en onze bestellingen tegen een lage prijs te plaatsen. Op deze manier weet je hoe je omgaat met SHEIN-douane als je er problemen mee hebt.

Blijf de blog lezen om meer interessante inhoud te vinden.

Auteur van het artikel

Ik ben Olalla Mellado, maker van Perlaica.com uit Spanje. Specialist in trendinhoud. Redacteur, manager en schrijver van actuele inhoud die tegenwoordig nuttig is voor vrouwen en mannen.