change blog language
tull shein

Hur tullen fungerar med SHEIN Hur undviker man att betala dem enkelt?

Kan din SHEIN-order stoppas hos Tullen? Ett mycket olyckligt problem, men ett problem som kan undvikas eller minimeras, är förseningen av din beställning i ditt lands tullar. I den här artikeln hittar du information om hur du undviker denna situation.

Författare till artikeln: Olalla Mellado Redaktör och chef för trendigt digitalt innehåll.

Om du beställer produkter tillverkade i Kina i SHEIN onlinebutik måste din beställning gå igenom tullkontroll, eftersom du kanske är bosatt i ett annat land.

Om din beställning från SHEIN är försenad av tullen måste du betala en extra avgift, så att beställa från SHEIN är inte så billigt som du ursprungligen trodde.

Hur tullen fungerar med SHEIN

Tullen är en internationell terminal som ligger vid gränsen mellan länder som kontrollerar inkommande utrikeshandel och ålägger skatter (även känd som tullar) på varor vars pris överstiger en viss gräns eller som inte uppfyller reglerna (till exempel om innehållet matchar inte fakturan.

Om du måste betala SHEIN tull kommer en av dessa två saker att ha hänt:

- Innehållet i ditt paket motsvarar inte fakturan.

- Priset på ditt paket överstiger minimigränsen för att betala taxan.

Om du måste betala tull får du ett meddelande på din mobil som varnar dig för att om du vill ta emot beställningen måste du betala tullen.

Från och med den 1 juli 2021 måste du betala moms för ditt land om du befinner dig i Europeiska unionen på de produkter du köper utanför landet, även om detta inte har något att göra med tullbetalningen, det är en skatt som bör noteras.

Denna moms har meddelat SHEIN att den kommer att ingå i deras plattform så vi behöver inte oroa oss. Om moms inte ingår är det rederierna som vi måste betala för att hantera denna skatt.

Undvik tull på din SHEIN-order

SHEIN har ingen kontroll över de specifika rättigheterna i varje land och omfattas av villkoren i varje land. SHEINs ordningsspårningsverktyg gör att du kan se att din beställning har inspekterats av en tullinspektör, men det betyder inte nödvändigtvis att du måste betala tullar.

Dessutom kan SHEIN dela upp din beställning i flera paket för att undvika tullinspektion. Vi anser dock att det är värt att välja det alternativ som passar dig bäst för att lösa din skyldighet och köpa kläder billigt.

Men om du vill undvika att betala tull på en SHEIN-order finns det flera lösningar.

Betala tullavgiften för ditt SHEIN-paket

Om du bor i Europeiska unionen och din order överstiger 150 euro måste du betala moms och SHEIN kan inte göra något åt ​​det eftersom det är den nuvarande lagstiftningen.

Om du bor utanför Europeiska unionen och din beställning hålls i tull och du vill inte slösa bort tid, du kan välja att betala avgifter. Denna ränta är en procentsats av ordervärdet och beror på priset på produkten och det land där du köper den.

Be SHEIN att återbetala tullen till oss

SHEIN kan betala oss mellan 50% och 100% av tullavgifterna i händelse av att beställningar hålls kvar av tullen på grund av dem, det vill säga de har felmarkerat ordern med avseende på dess innehåll.

Om du har bevis på de begärda tullarna kan du kontakta SHEINs support och skicka den här bilden för att begära återbetalning av tullarna.

Dessa tullar kan återbetalas till ditt bankkonto eller till din SHEIN-plånbok, men återbetalningen till din SHEIN-plånbok är den snabbaste.


Tullen, även om de är goda till sin natur, hindrar oss från att köpa billiga och placera våra beställningar till ett lågt pris. På så sätt vet du hur du hanterar SHEIN-tullar om du har problem med dem.

Fortsätt läsa bloggen för att hitta mer intressant innehåll.